Kunta Kinte Island - Muhammed Sisawo, gids en taxi in Gambia

Muhammed Sisawo
Uw gids in Gambia
Ga naar de inhoud

Kunta Kinte Island

Dagtrips > Cultuur
Een indrukwekkende trip. Op Kunta Kinte Island (voorheen James Island) kunt u de geschiedenis voelen die het Gambiaanse volk aan den lijve ondervonden heeft.

De Mandinka Kunta Kinte wordt vlak bij zijn dorp Juffureh in Gambia door slavendrijvers gevangen, en naar Baltimore, Maryland verscheept om daar als slaaf te worden verkocht. Zijn slavennaam wordt Toby.
Nadat hij meermalen is weggelopen en weer is opgespoord, wordt tijdens zijn laatste vluchtpoging zijn voet afgehakt door de slavenjagers. In eerste instantie wil hij niets te maken hebben met de ongeletterde, en op de plantage geboren andere slaven. Kunta is een ontwikkeld mens, die vloeiend Arabisch spreekt, en kan lezen en schrijven. Pas na 7 jaar durft hij huishoudster Bell ten huwelijk te vragen.

U kunt een bezoek brengen aan het dorp Juffereh en ook aan het eiland, midden in de Rivier Gambia,  waar de slaven verzameld werden alvorens ze 'verscheept' werden naar Amerika.

Contact
Muhammed Sisawo
Telefoon: 00220/9928269
Email: mjsafari.holidaytogambia@gmail.com
Contact Ilse
Wij kunnen niet als tussenpersoon fungeren, maar als je behoefte hebt aan meer informatie/referenties (in het Nederlands), kun je bellen of mailen naar:
Ilse van Lieshout
Telefoon: 06-23656100
Email: ilsevlieshout@hotmail.com

Terug naar de inhoud